top of page

MAIBØLL FABERS UNFOLDINGS

 

KUNSTNERNE - Bynke Maibøll og Lulu Faber er begge bosiddende på Bornholm og født på Bornholm af ”førder-forældre”. De har delt barndommen og en del af ungdommen sammen i den Nord- Bornholmske natur og er forevig præget heraf.

 

NU de er lige omkring de 50 år, har de igen kastet sig ud i en super eksperimenterende og kreativ leg, der er forankret Lulus teater, kunst/skuespillerbaggrund og Bynkes virke som fotograf og filmkunstner.

Et partnerskab der udvikler sig på den fokuserede og altopslugende legs præmisser – og som munder ud i en hel masse både plakatstore fotos, og en masse poetiske filmsekvenser, der som tableauer folder sig ud i landskaber af følelser og tempi og trækker tråde ind i både filosofiens, naturens og eksistentialismens verden.

 

FILOSOFIEN - Udtrykket og stemningen er hypnotisk og low-fi poetisk og Lulu og Bynke har været særligt optaget af skabe kontemplative scenerier, der hver i sær – lader beskueren om at finde en mening, fornemmelse eller et æstetisk behag.

Udstillingens personager og det landskab de bevæger sig i, er som et slags filosofisk konstruktivistisk greb – hvor verden og alle dens oplevelsesformer er noget der bliver til og giver mening for den enkelte  - uden fælles facitliste for HVAD det egentlig er der sker.

Nogle af udstillingens personager kommer op fra havet, andre flyver ude i rummet, andre igen bevæger sig i bygninger eller i naturen. En slags fantasiverden af skæve superhelte – der lige så meget betragter os – som vi betragter dem! De byder os at danne vores egen fortælling og meningsfylde, ganske som et stykke poesi, eller stemningsfuld musik.

 

VISUEL MEDITATION - Alle film og foto-optagelser er digitale og siden bearbejdet og blandet lag på lag med analoge lag. Fotografierne har fået deres kornede og meget taktile look – ved at blive blandet med gamle storformats fotografier, som Bynke har taget med et folde-ud kamera fra 1929. Filmsekvenserne er ligeledes bearbejdet i mange lag og blandet med gamle super 8 mm optagelser og har fået en ganske særlig struktur.

 

OPLEV! - En legesyg visuel jamsession - i et  krydsfelt af oldschool eksperimental-film, stumfilm fra 1920erne, en konstruktivistisk tilgang og et godt sprøjt af egenrådig dub-musik. Alt dette inviterer dig ind i et helt unikt og messende univers! Filmen varer 10 min – tag plads og lad dig suge in
 

 

MUSIKKEN til filmen er lavet af Ernst Borreby Maibøll :

Ital Foundation og

Jah Ernie

MAIBØLL FABERS UNFOLDINGS  blev udstillet i Fabers Café i Allinge på Bornholm. Det er et projekt i proces. 

Vi vil løbende optage film og fotos til næste udstilling - The Unfoldings # 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ernst mig Lulu.png
bottom of page